Heb je last van gewrichtspijn en verminderde mobiliteit? En zou je hier graag zo snel mogelijk vanaf komen? Dan is de kans groot dat je van Motion Free balsem hebt gehoord. 

motion free balsem

Gewrichtspijn is helaas een zeer veel voorkomend probleem en kan het dagelijks leven helaas voor velen een stuk lastiger en gecompliceerder maken.

Motion Free wil daar verandering in aanbrengen. Het is specifiek ontwikkeld voor iedereen die gewrichtsklachten heeft. Van pijnlijk gewrichten tot klachten die de bewegingsvrijheid en plezier (hevig beperken).

De gouden vraag blijft echter of dit middel daar ook in slaagt. In deze review gaan we op zoek naar op antwoorden op vragen zoals:

  • Vermindert Motion Free gewrichtspijn inderdaad?
  • Is Motion Free daadwerkelijk in staat om het vernieuwingsproces van het kraakbeen te stimuleren?
  • En kan het zwellingen en ontstekingen bestrijden?
  • Waar kun je motion free in Nederland en België het goedkoopste kopen, bij een apotheek, de kruidvat of online?

In dit artikel nemen wij een nadere blik op deze balsem zodat je een betere afweging kunt maken of Motion Free het antwoord op jouw gewrichtspijn kan zijn..

Pijnverlichting & bestrijding van ontsteking

gewrichtspijn motion free balsemMotion Free is een verwarmende lichaamsbalsem die je direct op de pijnlijke gebieden toepast. Het product moet op de droge huid worden aangebracht. Er wordt aangeraden een kleine hoeveelheid in de handpalmen aan te brengen en de balsem vervolgens op de pijnlijke gebieden in te masseren.

De actieve bestandsdelen van de Motion Free crème helpen pijn te verlichten, het vernieuwingsproces van kraakbeen te bevorderen, ontstekingen te verminderen en gezwollen voeten weer tot rust te laten komen.

Dat klinkt allemaal mooi, maar hoe zit dat dan met die ingrediënten? Wat zit er in Motion Free en wat is de werking van die ingrediënten?

Hoe krachtig is de formule? Motion Free test…

Motion Free bevat alleen natuurlijke kwaliteitsingrediënten. Het veroorzaakt geen allergische reactie of bijwerkingen. Motion Free brengt daardoor niet de risico’s met zich mee die alternatieve geneesmiddelen wel hebben.

De voornaamste bestandsdelen van Motion Free zijn: propolis, olijfolie en essentiële olie van cederhout. Hieronder gaan we dieper in deze ingrediënten duiken zodat we beter kunnen beoordelen of de claims van Motion Free ondersteunt worden door datgene wat erin zit.

Propolis

Livestrong.com meldt dat propolis in staat is om artrose en gewrichtspijn in het algemeen te verlichten of zelfs geheel te verhelpen als je het oraal inneemt of op de pijnlijke plekken aanbrengt.  Zij onderbouwen hun uitspraak door te verwijzen naar een wetenschappelijk artikel dat in het “Journal of Venom and Animal Toxins” is gepubliceerd (1).

In dit artikel worden de onderzoeksresultaten van een wetenschappelijke studie naar de relatie tussen propolis en gewrichtspijn toegelicht. Uit dit onderzoek is gebleken dat propilis zeer effectief is om gewrichtspijn en chronische ontstekingsprocessen zoals artritis en artrose te behandelen.

Een ander onderzoek dat op een universiteit in Seoul, Zuid-Korea in 1999 plaatsvond, toonde aan dat het extract van propolis een belangrijke ontstekingsremmend effect had op zowel chronische als acute ontstekingen. 

Olijfolie

olijfolieOlijfolie behoeft voor velen geen introductie. Dat deze olie een positieve impact heeft op gewrichtspijn is echter veel minder bekend. In de Motion Free gel speelt olijfolie een belangrijke rol.

Studies naar de relatie tussen extra vierge olijfolie en ontstekingen (van, in en rondom de gewrichten) heeft uitgewezen dat olijfolie een bestandsdeel genaamd oleocanthal bevat dat een ontsteking remmende werking heeft.

Oleocanthal verhindert de productie van ontstekingsbevorderende enzymen zoals de COX-1 en COX-2 enzymes, op een vergelijkbare manier zoals ibuprofen dat doet. Alleen dan geheel natuurlijk. Kort gezegd, olijfolie remt ontstekingen en de daaruit voortvloeiende fysieke ongemakken. Het remt dus ook de pijn.

Door olijfolie op de pijnlijke plekken gewrichten aan te brengen en in te masseren, kan oleocanthal diep in de huid trekken en de gewrichtsontsteking en bijkomende pijn verlichten. Meer informatie over de voordelen van olijfolie om gewrichtspijn te verminderen vind je op de website van de Arthritis Foundation.

“A study published in the Journal of Nutritional Biochemistry in 2015 looked specifically at the benefits of oleocanthal for rheumatoid arthritis. Researchers found that this compound had a significant impact not only on chronic inflammation but also on acute inflammatory processes.”

Cederhout olie

Etherische olie van cederhout beschikt over krachtige ontstekingsremmende eigenschappen met een zuiverende en verzachtende werking.  In de Ayurvedische en Tibetaanse cultuur wordt de etherische olie uit cederhout al lang gebruikt als medicijn. De etherische olie van cederhout kan gewrichtspijn verlichten als het wordt ingemasseerd of als aromatherapie wordt gebruikt.

Motion Free ervaringen

De ingrediënten die deel uitmaken van de Motion Free formule zien er op papier hoopvol uit. Sluiten de bevindingen uit de  praktijk zich daar echter bij aan? Zowel binnen Nederland en Belgie als in de rest van Europa is Motion Free erg populair. De motion free recensies lopen uiteen. Voor de één is het een groot succes, waar een ander nauwelijks tot geen effect merkt. En daar tussenin zit niet veel. Het lijkt of te werken, of niet.

Het positieve punt dat we hieruit kunnen halen is dat deze balsem zeker lijkt te werken en voor een groot aantal mensen het leven een stuk aangenamer heeft gemaakt. Maar dus niet voor iedereen. Waaruit we kunnen opmaken dat de enige manier om er achter te komen of Motion Free ook bij jou aanslaat, is door het te proberen.

Conclusie

Motion Free maakt dankbaar gebruik van het beste dat de natuur te bieden heeft. Met een uiterst precieze uitgebalanceerde formule van geheel natuurlijk bestandsdelen biedt het een laagdrempelige oplossing om gewrichtsontsteking en -pijn tegen te gaan. Als je realistisch blijft, wondermiddelen bestaan immers niet, dat kan Motion Free je leven weer een stuk aangenamer maken.

Je haalt Motion Free tegen de laagste prijs in huis door het product via de actiepagina van de Nederlandse leverancier te bestellen. Op het moment van schrijven hebben ze een actie met de hoogste korting ooit lopen. Via deze link kun je Motion Free tegen de maximale korting in huis halen.

Heel veel bewegingsplezier toegewenst!